NL

KIES UW LAND

Frankrijk

Duitsland

Groot-Brittanië

Italië

Nederland

Zweden

Spanje

Finland

België

Zwitserland

Rép. Tchèque

Denemarken

Oosterijk

Noorwergen

Portugal

Ierland

Slovenská Republika

Polen

Nouvelle-Zélande

Slovenia

Japan

CHOISISSEZ VOTRE LANGUE

Français

Néerlandais

Français

Deutsche

Italiano

Rapido Camper

Ontdek Rapido

DE RAPIDO-FILOSOFIE

70 JAAR GESCHIEDENIS

De 3 figuren uit het RAPIDO logo staan voor de 3 generaties van de familie ROUSSEAU.

De 3 figuren uit het RAPIDO logo staan voor de 3 generaties van de familie ROUSSEAU.

De firma RAPIDO is in 1948 ontstaan uit de creatieve geest van Constant ROUSSEAU, een meubelmaker die was verknocht aan dit edele materiaal en dagelijks met houtsoorten werkte. Voor zijn eigen vakantie ontwerpt en vervaardigt hij in 1961 een vouwcaravan van stof op een chassis, die de rest van het jaar dienst kan doen als gewone aanhanger.

DEZELFDE PASSIE AL 3 GENERATIES LANG

Pierre ROUSSEAU komt in 1976 in het bedrijf van zijn vader werken. Deze begint al heel snel met het ontwerpen van campers. Het eerste model ziet het daglicht in 1983 en wordt Randonneur 410 gedoopt. In 2014 treedt Nicolas ROUSSEAU in de voetsporen van zijn vader Pierre en wordt commercieel manager. De passie voor het product heeft de derde generatie weten te bekoren.

EEN EUROPESE GROEP, DE FRANSE SAVOIR-FAIRE, EEN FAMILIEBEDRIJF

RAPIDO is een Frans kwaliteitsmerk, uitgegroeid tot een Europese groep, die marktleider is in het topsegment voor campers. De RAPIDO Groep heeft zich verder uitgebreid met de merken ESTEREL (1993), mobilhomes van RAPIDHOME (1998), FLEURETTE (2005), ITINEO (2006), CAMPEREVE (2009), WESTFALIA (2010), DREAMER (2014), P.L.A./GIOTTILINE (2016), WILDAX (2017) en STYLEVAN (2017). Ondanks onze omvang zijn we nog steeds een familiebedrijf waar met zorg voor detail nog altijd op ambachtelijke wijze gewerkt wordt.

Bezoek onze website : www.corporate-rapido.com

EEN VERANTWOORDELIJK BEDRIJFSBELEID, ONS VOORTDURENDE ENGAGEMENT

Eerder <strong>handenarbeid</strong> dan massaal geïndustrialiseerde productie.

Eerder handenarbeid dan massaal geïndustrialiseerde productie.

Een <strong>milieuvriendelijke en verantwoordelijke visie</strong>: warmtepompen, aangepaste verlichting op basis van het natuurlijk licht…

Een milieuvriendelijke en verantwoordelijke visie: warmtepompen, aangepaste verlichting op basis van het natuurlijk licht…

Inzetten op het behoud van de lokale economie en tegelijkertijd de <strong>CO2-voetafdruk verlagen</strong> die het gevolg is van transport over lange afstanden.

Inzetten op het behoud van de lokale economie en tegelijkertijd de CO2-voetafdruk verlagen die het gevolg is van transport over lange afstanden.

<strong>94%</strong> van onze Europese multiplex-leveranciers zijn PEFC-gecertificeerd wat betekent dat zij aan duurzaam bosbeheer doen.

94% van onze Europese multiplex-leveranciers zijn PEFC-gecertificeerd wat betekent dat zij aan duurzaam bosbeheer doen.

De RAPIDO campers zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor <strong>milieuvriendelijkere voertuigen</strong>.

De RAPIDO campers zijn uitgerust met de nieuwste technologieën voor milieuvriendelijkere voertuigen.

<strong>13.000</strong> paletten opnieuw bijgewerkt, <strong>160</strong> ton karton gerecycled, <strong>25</strong> ton kunststof gerecycled, <strong>160</strong> ton zaagsel omgevormd tot pellets

13.000 paletten opnieuw bijgewerkt, 160 ton karton gerecycled, 25 ton kunststof gerecycled, 160 ton zaagsel omgevormd tot pellets

Jaarlijks organiseren we ongeveer <strong>20</strong> bedrijfsbezoeken, wat neerkomt op meer dan <strong>1000</strong> personen die helemaal worden ondergedompeld in de savoir-faire van RAPIDO.

Jaarlijks organiseren we ongeveer 20 bedrijfsbezoeken, wat neerkomt op meer dan 1000 personen die helemaal worden ondergedompeld in de savoir-faire van RAPIDO.

<strong>2000</strong> bomen geplant in een bos in Mayenne in 2018.

2000 bomen geplant in een bos in Mayenne in 2018.