NL

KIES UW LAND

Frankrijk

Duitsland

Groot-Brittanië

Italië

Nederland

Zweden

Spanje

Finland

België

Zwitserland

Rép. Tchèque

Denemarken

Oosterijk

Noorwergen

Portugal

Ierland

Slovenská Republika

Polen

Nouvelle-Zélande

CHOISISSEZ VOTRE LANGUE

Français

Néerlandais

Français

Deutsche

Italiano

Rapido Camper
Een ongeëvenaard comfort

EEN ONGEËVENAARD COMFORT

BEDDEN: EEN VAN DE TOPREFERENTIES

Er werd extra aandacht besteed aan de keuze van een schuimmatras met de beste dichtheid die lang vormvast blijft en bovendien van het merk BULTEX® is. Bijvoorbeeld: de BULTEX®-schuim matras van de achterste slaapkamer tot max. 155 mm dik (inclusief dikte vormvaste topdekmatras*).

De matrassen voor de vaste bedden uit de Collectie 2018 combineren comfort en stijl dankzij de nieuwe stretchhoes van hoge kwaliteit met afwerkingsboord voor een extra stijlvol effect (boordsel op de matras of op de topdekmatras).

Lattenbodem met aluminium kader en meervoudige meeverende latten

Les lattes actives permettent au sommier de suivre la position et les mouvements du corps sur le matelas durant le sommeil. Le confort est plus doux car le corps est suspendu.

Geniet nu standaard op uw vast bed van een lattenbodem met aluminium kader en meervoudige meebewegende latten. De lattenbodem zorgt voor een natuurlijke ventilatie van het matras.

Ventilatie biedt verschillende voordelen: zo blijft het matras langer in topconditie, kan de lucht optimaal circuleren en krijgt u het niet te warm in de zomer, en voorkomt ook het risico op allergieën en reumatische pijnen.

Topdekmatras met traagschuim

Deze topdekmatras bestaat uit een schuimlaag die zich aan de lichaamscontouren aanpast en terugveert naar de oorspronkelijke positie zodra u opstaat. Als u slaapt sluit de matras nauw aan op uw lichaam wat een omhullend effect biedt en waardoor alle bewegingen zacht worden gedempt.

Deze topdekmatras is meer dan alleen goed voor uw welzijn. Het is bovendien:

Esthetisch: ontworpen in een zacht en harmonieus aanvoelend materiaal, dit topdekmatras sluit vooral ook naadloos aan op de nieuwe sfeerdesigns van de Collectie 2018.

Beschermend: dit topdekmatras beschermt uw matras. Afneembaar zodat u hem kunt wassen als u dat nodig vindt.

1 . Dagzijde in designstof met omslag en afgewerkt met omboording. / 2. Nachtzijde in stretchpiquéstof op visco-elastisch SENSUS®-schuim matras (50 kg/m3). / 3. Totale beddikte 155 mm.

* Optioneel op de Series 6F, 8F en 80dF; PAKKET EXECUTIVE Series 70F en DISTINCTION.

HET COMFORT VAN DE RAPIDO BEKLEDING

VERHOOGD ZITCOMFORT IN HET SALON

Voor de Collectie 2018 werden de zitbanken opgefrist. Het zitgedeelte in het salon is nu voorzien van een nieuwe extra stevige schuimvulling met hoge dichtheid. Wat onderhoud en comfort betreft, hoeft u zich dus voortaan geen zorgen te maken!

De schuine stand van de rugleuning in combinatie met meer steun in de onderrug geven extra comfort zodat u het gevoel hebt dat u op een bank in een luxehotel zit!

HET RIJCOMFORT IN DE CABINE

Alle modellen zijn uitgerust met specifieke camperstoelen. Behalve hun grote comfort, nemen ze ook de ideale positie in (hoogte en schuine stand van de rugleuning + zitting) Het gebruiksvriendelijke design is zowel modern als functioneel en past zich aan al uw bewegingen aan.

VERWARMING

Comfort aan boord van uw voertuig gaat hand in hand met de warmte die uw camper op temperatuur houdt. Zo heeft RAPIDO verschillende technologieën ontwikkeld waardoor u altijd een oplossing op maat van uw behoeften vindt.

TRUMA-VERWARMING

Dit verwarmingssysteem werkt zowel op gas als elektrisch (EH-optie). Via de krachtige elektrische weerstanden worden de lucht en het water verwarmd. De warme lucht wordt via de luchtopeningen optimaal in het woongedeelte verdeeld.

Het TRUMA-verwarmingssysteem bevindt zich voor de meeste modellen in de keuken, in het midden van de camper dus. De warmte wordt zowel naar voren als naar achteren goed verspreid waardoor het rendement maximaal is. Uit testen die RAPIDO in samenwerking met TRUMA heeft uitgevoerd, werd de beste plaats bepaald.

Bediening op al onze modellen via het CP PLUS controlepaneel van de verwarming met digitale display en mogelijkheid tot programmering.

Aan boord van de integraal campers uit de Series 80dF en DISTINCTION is aan de onderkant van de voorruit een verwarmingskanaal voorzien. Een doeltreffende oplossing voor deze koude zone die bovendien koudebruggen voorkomt in uw camper. Niet compatibel met de optionele WEBASTO-verwarming voor de cabine.

iNet TRUMA

Alle modellen die uitgerust zijn met de verwarmingsoptie TRUMA C6 EH genieten bovendien van de iNet-functie. Een echte innovatie aan boord van de RAPIDO campers waardoor u de TRUMA-verwarming via uw smartphone of tablet kunt regelen.

En voor nog meer comfort stelt RAPIDO buitenbekleding voor de cabine bestand tegen lage temperaturen, de dubbele beglazing van de zijramen vooraan in de cabine (behalve aan bestuurderszijde), vast tapijt met vloerverwarming, ... voor. (zie details en modellen op pagina 96).

CENTRALE VERWARMING ALDE: CONFORT PLUS ARCTIC

Tot 25 convectoren wat overeenkomt met convectoren van liefst 18 m lang !
1. Warmtewisselaar: benut de motorwarmte om de leidingen van het ALDE-systeem te verwarmen / 2. Onafhankelijke temperatuurregeling in de slaapruimte / 3. Volledige verwarming van de cabine / 4. Luchtverwarming met mechanische circulatie voor een snellere verwarming / 5. Volledige verwarming van de dubbele bodem

Dit verwarmingssysteem is dé referentie op de markt geworden; onze ALDE-verwarming verspreidt de warmte gelijkmatig over de woonruimte en de cabine (voorruit van de integraalmodellen, verbinding tussen cabine en woonruimte), met de mogelijkheid om de temperatuur in het slaapgedeelte apart in te stellen. De gasketel verwarmt een circuit van buizen en convectoren en creëert een warme luchtstroom die langs de buitenwanden omhoog stijgt. De wanden, de meubels en de lucht worden op deze manier gelijkmatig verwarmd, waardoor er een luchtbarrière ontstaat die de ramen tegen de kou beschermt. Bovendien voorzien van systeem voor Frost Control (vorstbestrijding) waardoor de waterleidingen ook geleegd kunnen worden als de buitentemperatuur lager wordt dan 7°C. Dit voorkomt vorstschade.

  • Standaard beschikbaar bij de modellen 665F, 7065F, 7096F, 8065dF, DISTINCTION i66, i165 & i190.
  • Optioneel beschikbaar bij de modellen 8066dF, 8090dF, 8096dF en DISTINCTION i96.

RAPIDO heeft in samenwerking met het ALDE team een hoogwaardige verwarmingsmethode ontwikkeld en deze zelf in Scandinavië getest. De prestaties van het ALDE-systeem van RAPIDO zijn het resultaat van een voortdurend streven naar verbetering. Tijdens dit proces wordt alles steeds in de koudekamer getest.

GRADE 3
In amper 4 uur tijd stijgt de temperatuur van -15°C tot +20°C (min.) bij een buitentemperatuur van -15°C. De eindige toeneming bedraagt 7°C tussen de 5 meetpunten.

DÉCOUVREZ NOTRE TEST EN VIDÉO

Optie, verwarmde vloerbedekking ALDE cabine

Vul het ALDE-verwarmingssysteem van het voertuig aan met deze verwarmde vloerbedekking voor de cabine (ALDE-verwarming vereist). Een innoverend systeem dat de ALDE-verwarming koppelt aan het vast tapijt in de cabine. Zo wordt de warmte gelijkmatig verdeeld en ontstaan geen koudebruggen meer !